Embedding i skoleintra


Stort set alle steder i intra, hvor man kan skrive noget, kan man også embedde. Embedding betyder at man “sætter en side ind fra et andet web-sted.” Det kan være en video fra skoletube eller youtube eller en hjemmeside, der så åbnes direkte i intra. På youtube kaldes det “indlejring”.Det man gør, er at kopiere embedkoden fra eksempelvis skoletube videoen. Derefter åbner man det sted i intraen man vil embedde det. En embeddingkode står i computersprog. Derfor skal intraen vide, at dem skal læse computersprog. Det får man den til, ved at trykke på ikonet øverst til højre. Holder man musen over ikonet, står der “kilde”. Derefter gemmer man bare. Det er nemmere end det lyder:-)

Se det hele her:

http://www.laerit.dk/embed-i-skoleintra/

, , , , ,

  1. #1 by BF on 14. september 2010 - 14:41

    Godt initiativ Peter! Håber det lykkes at lave vejledning på denne måde! Kan du evt. fortælle lidt om google docs – det skulle være en smart måde for eleverne at gemme deres skriftlige produkter på – så undgår man alle de der word-problematikker, har jeg hørt.

  2. #2 by Peter Jørgensen on 14. september 2010 - 18:42

    Hej Bine
    Tak for kommentaren. Jeg er selv i tvivl om effektiviteten ved denne måde at vejlede på. De indlæg jeg skriver er valgt udfra, hvad folk spørger om i det daglige. På den måde kan alle se svarene, og bagefter kan jeg henvise hertil, hvis andre møder samme problem.